Martes, 17 diciembre 2013

AJUNTAMENT VINARÒS  NOTA DE PREMSA

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, inaugura «Pulchra Magistri. L’esplendor del Maestrat» a Vinaròs

La mostra, composada per joies artístiques de gran valor, podrà visitar-se al llarg d’un any a l’església Arxiprestal

inaug1L’exposició «Pulchra Magistri.L’esplendor del Maestrat» a l’església Arxiprestal de Vinaròs ha quedat oficialment inaugurada aquesta vesprada amb un acte que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Alberto Fabra, el bisbe de la diòcesi de Tortosa, Enrique Benavent, la consellera d’ Educació i Cultura , María José Català, la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig i el president de la Diputació Provincial, Javier Moliner, entre altres autoritats, a les quals l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, al costat de membres de la corporació municipal, han acompanyat durant tot el recorregut .

inaug2El treball realitzat per la Fundació La Llum de les Imatges ha permès la restauració de l’església Arxiprestal, tant en la seua zona exterior, amb el descobriment de pintures murals d’arquitectura fingida que daten del segle XVIII, com de l’interior, amb la recuperació d’esgrafiats i pintures al fresc en les capelles laterals, entre altres millores. Respecte al contingut de l’exposició, destaquen obres com les cinc taules del Retaule dels Misteris del Rosari de Cristóbal Llorens -les més antigues que es coneixen a Vinaròs ( 1613 )- i d’altres artistes com Vicent Guilló, José Orient , Gaspar de la Huerta o Antonio Palomino. Entre les peces d’orfebreria, figuren diverses obres de la família d’orfebres vinarossencs Piñol, pertanyents a les parròquies de Catí i Cinctorres. Pel que fa a peces escultòriques, es poden contemplar diverses obres de l’escultor de Vinaròs Joan Baptista Nicolau, entre elles el Repertori de models ornamentals, propietat del Museu del Prado. Altres peces importants són quadres de Gabriel Puig Roda i de pintors d’ascendència vinarossenca, Agustín Portaña i Vicente López.

inaug3L’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, que ha pres la paraula en nom dels alcaldes dels quatre municipis seus de l’exposició- Catí, Culla, Benicarló i Vinaròs – ha destacat «la gran aposta realitzada per la Generalitat Valenciana, amb aquesta exposició, que ha suposat una inversió de més de 4 milions d’euros i la posada en valor del nostre patrimoni i la nostra història, amb cinc edificis restaurats i l’exposició de 300 peces artístiques». En el cas de Vinaròs , Juan ha destacat «l’impressionant treball de recuperació de les pintures d’arquitectura fingida que es trobaven ocultes en les façanes exteriors i que ens retornen una obra realitzada pels nostres avantpassats». El bisbe de la diòcesi de Tortosa , Enrique Benavent , ha assenyalat «l’esforç de les institucions valencianes per conservar el nostre patrimoni». El president de la Generalitat, Alberto Fabra, tancava l’acte destacant que «el patrimoni és un actiu , no només com a eina per retornar part de la nostra història, sinó també com a font d’ingressos i motor econòmic».

L’actuació de la Coral Garcia Julve, interpretant dues peces del musicolèg i compositor vinarossenc que dóna nom a l’entitat i que apareixen al CD de l’exposició, ha completat l’acte.

corporació

L’exposició podrà visitar-se a l’església Arxiprestal de Vinaròs durant un període d’un any . La informació sobre horaris de visites i reserves apareix en la web de La Llum de les Imatges

Comentar la noticia

SPOT BAR RESTAURANTE LES CAPSADES ARROCES CHOCHINILLO ANGUILAS AL ALL I PEBRE MARISCO PESCADO TORRADA DE CARNE - JN PRODUCCIONES. http://www.jntv.es/wp-admin/post.php?post=17026&action=edit